четвртак, 10. август 2017.

Мали: „Икеа” је симбол промена, нечег новог и модерног у Београду и Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић и градоначелник Београда Синиша Мали присуствовали су данас отврању Робне куће „Икеа” Београд Исток у Бубањ потоку. Отварању су присуствовали и генерални директор „Икее” за Југоисточну Европу Стефан Вановербеке, регионални директор развоја ове компаније за Југоисточну Европу Владислав Лалић,  директор робне куће Владимир Могу, чланови Владе Републике Србије, председник Скупштине града Никола Никодијевић, заменик градоначелника Андреја Младеновић, градски менаџер Горан Весић, градски урбаниста Милутин Фолић, начелница Градске управе Сандра Пантелић, градски секретари, као и градоначелник Љубљане Зоран Јанковић.

Градоначлник Београда изразио је велико задовољство отварањем Робне куће „Икеа”, прве у Београду, истакавши да је ово велики и важан дан јер није само реч о инвестицији вредној 70 милиона евра и више од 400 нових радних места.

– Ради се о симболу промена у нашем друштву и Београду. „Икеа” је симбол нечег новог и моредног, симбол економског развоја и напретка. Јер, ако желите да имате модерну и савремену метрополу, не можете а да немате овај комплекс са препознатљивим знаком „Икеа” и то је доказ да Србија постаје модерна и нормална земља, а Београд светска метропола коју смо почели да правимо пре три године. „Икеа” је такође и симбол промена – рекао је Мали.

Он је подестио да је Владислава Лалића, регионалног директора ове компаније за Југоисточну Европу, упознао још док је био председник Привременог органа Града Београда како би отклонио све препреке за будућа улагања.

– Господин Лалић је дошао са листом проблема на неколико страна, након чега смо заједно са Владом Србије решавали један по један и зато данас поносно стојимо пред вама испред нове робне куће. Зато желим да захвалим нашим пријатељима из „Икее” на стрпљењу и посвећености да остану и инвестирају у Београду и Србији, као и свима из Градске управе јер смо заједно обавили велики посао. Овај део града сада поптуно другачије изгледа и биће један од ослонаца економског развоја, и то не само Београда – рекао је градоначелник захваливши посебно председнику Републике Србије Александру Вучићу на сталној заинтересованости за напредак пројекта, истрајности да се сви проблеми реше и посао успешно заврши.

Александар Вучић истакао је да је данас поносан и срећан, као и да „Икеа” представља нови симбол промена, знак за будућност.

– У којем год правцу да идете, видећете да Србија постаје модерна земља, да је на добром путу и сигуран сам да ћемо тако да наставимо. Компанији „Икеа” желим да оствари добар профит, да остане у Србији. Радницима желим да буду задовољни својим послом и да марљиво раде, а ми ћемо помоћи да у будућности имамо још више оваквих пројеката како би грађани Србије били задовољнији – рекао је преседник Вучић, пожелевши много успеха овој компанији у свом даљем пословању.

Генерални директор „Икее” за Југоисточну Европу Стефан Вановербеке рекао је да та комопанија жели да допринесе бољем стандарду српског друштва.

– У Србију нећемо донети само сјајне цене, већ желимо да допринесемо бољем стандарду српског друштва – казао је Вановербеке.

Он је истакао да је и председник Вучић инспирисан њиховим идејама и да је на то посебно поносан. Наглашавајући да му је задовољство што је „Икеа” отворена данас, 16 месеци након постављања камена темељца, и да има још много посла који тек предстоји.

Владислав Лалић рекао је дa очекује дa ћe „Икеа” гoдишњe имaти oкo 2,5 милиoнa пoсeтилaцa, као и да нуди ширoк aсoртимaн у кoмe свако може да нађе нешто за себе.

Робна кућа „Икеа” Београд Исток простире се на преко 33.000 квадрата и има асортиман од око 9.500 производа за опремање дома, доброг квалитета и атрактивног дизајна, по ценама које су приступачне већини људи. У саставу робне куће налази се и ресторан са скоро 500 места, бистро, дућан шведске хране и играоница за децу. Купцима је на распологању паркинг са 1.400 места.