петак, 11. август 2017.

Мали: Грађани одлучили да нови булевар добије име по херојима са Кошара

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је данас да ће новоизграђени булевар који спаја Тошин бунар и Мост на Ади добити назив по херојима са Кошара, с обзиром на то да је тај предлог добио највећи број гласова грађана.

Грађани су претходних недеља путем апликације „Беоком сервис” гласали за име новог булевара, а Мали је истакао да је предложено чак 167 различитих имена и да је предлог да се новоизграђени булевар назове по херојима са Кошара добио убедљиво највише гласова, чак 1.150 више од другопласираног. 

– Београђани су на овај начин показали да не заборављају велике јунаке који су дали живот за своју отаџбину.  Драго ми је што ће се нови булевар на Новом Београду звати по херојима са Кошара јер тако чувамо сећање на ове велике јунаке и још једном показујемо да смо поносни на своју херојску прошлост и да не заборављамо оне који су нас задужили – рекао је градоначелник.

Како је истакао, ово је добар пример како Град Београд и грађани треба да сарађују и да заједнички доносе одлуке које се тичу свих нас, и показатељ да је Градска управа отворена за конструктивне предлоге и сугестије јер је то прави начин да заједно стварамо Београд по мери свих његових грађана. 

– Грађани су бирали коју боју аутобуса желе, бирали су изглед туристичких инфо-табли, сада су гласали за име новог булевара, одлучује се где ће бити премештен Стари савски мост. Градска управа мора да буде транспарентна и у наредном периоду ћемо још више радити на развијању и јачању добре комуникације са грађанима. Грађани ће бирати пројекте које желе да буду реализовани на њиховим општинама, односно у њиховом  комшилуку, а ми смо ту да све конструктивне предлоге и спроведемо – навео је Мали.

Да булевар који спаја Тошин бунар и Мост на Ади понесе име хероја са Кошара, гласало је 1.305 грађана. Међу предлозима за име новог булевара су се нашла имена Василија Острошког (156), Ненада Богдановића (42), Бранка Пешића (18), патријарха Павла (13), Милунке Савић (11), Милеве Марић Анштајн (9).

Иначе, поред апликације „Беоком сервис”, Град Београд је покренуо и апликацију „Београђани”. Преко ове апликације грађани такође могу да се укључе у уређивање града, за шта добијају и поене, а ако их довољно сакупе и карте за различите догађаје и манифестације.