петак, 11. август 2017.

Младеновић поздравио госте Академије руско-српског спортског пријатељства

Академија руско-српског спортског пријатељства одржана је вечерас у Старом двору, а заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић је том приликом захвалио гостима из Русије на томе што децу осим џудоа уче животу и поштовању противника. Ова свечаност је организована поводом одржавања Међународног џудо кампа „Олимп 2017“.

Младеновић је рекао да Православно спортско друштво „Света Србија“, које је организовало ову Академију, није обично и да се издваја по томе што окупља велики број деце и њихове породице.

- Ово друштво их уједињује у нашој вери али и међусобном поштовању и љубави. То је добар пример како можемо да спојимо Православље и спорт, а децу да учимо правим вредностима – истакао је Младеновић.

Он је захвалио госима из Русије на великом прјатељству и поштовању Православног спортског друштва „Света Србија“, али и земље Србије.

Председница Православног спортског друштва „Света Србија“ Винка Радовић је заменику градоначелника уручила икону светог Василија Острошког, која је освештана на моштима тог светитеља.

Џудо камп организују Џудо клуб „Олимп“ и Џудо клуб „Света Србија“.