недеља, 13. август 2017.

Одржана завршна церемонија прославе „Дана младих”

Канцеларија за младе Града Београда организовала је у Палати „Београд” завршну церемонију поводом „Дана младих”. Уз присуство званичника Града Београда и пригодан програм стипендиста Фондације за младе таленте, представљене су све активности одржане током минуле недеље.

Догађају су присуствовали подсекретар Секретаријата за спорт и омладину Никола Рајичић и директор Канцеларије за младе Недељко Радосављевић.

Рајичић је истакао да је Међународни дан младих још један повод да се више прича о проблемима са којима се сусрећу млади људи, о њиховом положају и изазовима.

–  Вечерашња прослава је организована под окриљем теме „Млади који учествују у изградњи мира”, а коју прописује Генерална скупштина УН. Данашњи дан и читава протекла недеља су протекли у том знаку, уз низ манифестација, радионица, хуманитарних догађаја и изложби. Један од циљева је био и повезивање младих људи из Београда и Србије са тражиоцима азила који се тренутно налазе у нашем граду. У сарадњи са ТЦ „Стадион” организована је изложба, док је пре неколико дана одиграна и фудбалска утакмица између Канцеларије за младе Града Београда и тима који су углавном чинили тражиоци азила. Град Београд ће преко Канцеларије за младе реализовати низ пројеката који се баве овом темом, али ће сигурно бити говора и о толеранцији, ненасиљу, родној равноправности и борби против говора мржње – рекао је Рајичић.

Директор Канцеларије за младе Града Београда нагласио је да Међународни дан младих много значи људима који се баве проблемима и положајем младих.

– Наш циљ је да ујединимо омладину Београда и желим да позовем све младе суграђане да нам се прикључе у раду Канцеларије. То је једини начин да стигнемо до наших циљева и правих резултата. Вечерас млади људи размењују искуства и знања, могу да чују неке нове идеје, а ми ћемо покушати да им помогнемо да све то спроведу у дело. У гостима су нам пријатељи из Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила, са којима имамо изузетну сарадњу – рекао је Радосављевић.