среда, 16. август 2017.

Весић: Очекујемо зараду од око пет милиона евра на јубиларном „Бир фесту”

На јубиларном „Бир фесту”, који почиње данас, очекујемо око 500.000 посетилаца, од чега око 40.000 странаца, а град Београд очекује зараду од око пет милиона евра, рекао је градски менаџер Горан Весић за РТС. 

– „Бир фест” је једна од наших највећих манифестација која је за ових петнасет година постала бренд и то показује колико су овакви фестивали важни за развој туризма. Ми смо у Београду за првих шест месеци ове године имали скоро милион ноћења и зараду од скоро сто милиона евра – рекао је Весић.

Он је рекао да град сарађује са полицијом и да се труде да безбедност буде на високом нивоу и сви који дођу на „Бир фест” вечерас и наредна четири дана могу да буду сигурни да се о томе води рачуна.

Весић је подсетио да град има две заједничке акције са организаторима ове манифестације. 

– Једна је „Бирам да рециклирам”, све лименке се рециклирају, што доноси одређене бонусе и тиме подижемо свест о томе колико је важно чувати животну средину. Друга акција, која је такође важна, зове се „Друштво, ко вечерас вози”. Ми смо организовали бесплатни превоз и наш је савет посетиоцима да не долазе својим аутомобилима јер је суштина овог фестивала да се људи добро проведу – рекао је градски менаџер. 

Он је подсетио да ће Булевар Николе Тесле бити затворен од 16 часова до 4 часа ујутро и саветовао посетиоце да не користе Бранков мост на коме су данас почели радови, већ Мост на Ади и Газелу јер ће тако брже доћи. Како је истакао, не би требало долазити својим аутомобилима јавним превозом јер су организоване линије.