среда, 16. август 2017.

Пуштено у рад декоративно осветљење на Калемегдану

Главни градски урбаниста Милутин Фолић присуствовао је вечерас, у друштву директора ЈП „Јавно осветљење” Александра Цинцар-Попоског, пуштању у рад декоративног осветљења на Калемегдану код Спољашње Стамбол капије.

Фолић је прецизирао да је вечерас пуштено у рад декоративно осветљење на четири локације на Kалемегдану – Сахат кули, Сахат капији, Спољашњој Стамбол капији и Леополдовој капији.

–  У наставку ове акције биће осветљене све капије, као и све зидине које су сада у потпуности у мраку. Очекујемо да ћемо на тај начин овај најзначајнији културно-историјски споменик нашег града додатно приближити туристима и грађанима Београда – рекао је Фолић.

Према његовим речима, веома је важно нагласити да је ово само део програма осветљавања јавних објеката и генерално значајних објеката у граду Београду.

– Недавно је и Народно позориште добило декоративно осветљење, а у плану је да ускоро буде урађено и на Народном музеју, као и на још неколико објеката на потезу Трг републике – Kнез Михаилова – Васина – Студентски трг. Требало би напоменути да ће све фасаде које су реновиране, како на Kосанчићевом венцу тако и у Kарађорђевој, добити декоративно осветљење – нагласио је Фолић.

Он је додао да осветљење које се поставља нема само декоративну функцију, већ доприноси и већој безбедности грађана и туриста, нарочито у зимским месецима када ноћ пада рано.

– На тај начин желимо да допринесемо да град буде лепше и безбедније место за живот – закључио је Фолић.