петак, 18. август 2017.

Синиша Мали: Каскадне терасе на Сава променади нови кутак за суграђане

Градоначелник Београда Синиша Мали присуствовао је вечерас отварању каскадних тераса на Сава променади, које ће, како је навео, бити још један кутак у коме ће суграђани моћи да проводе време. Овом приликом одржана је манифестација „Дан бродића“, где су најмлађи Београђани могли да уживају у разним активностима.

– Ово је само део радова на Савској променади. Дуго нам је требало да направимо овај део због тога што се ради о делу обалоутврда, али сада са новим стазама и дрвећем овај део потпуно другачије изгледа. Успели смо у томе да дамо могућност људима да дођу још ближе обали Саве. Радове ћемо наставити и до краја септембра они ће бити завршени на овом делу, до велике куле „Београд”. Од куле па до Сајма градимо следеће године и онда ће се 2019. радити део од Сајма до Аде Циганлије. У наредних годину и по до две дана од Бетон хале, од Бранковог моста па до Аде Циганлије имаћемо прелепу променаду, која је већ сада једно од култних места у Београду – истакао је градоначелник и додао да само овај мали део променаде показује како се размишља о сваком детаљу у жељи да она из дана у дан буде боља и лепша.

Према његовим речима, радови на зградама пројекта „Београд на води“ иду по плану, а до краја октобра ће бити завршене фасаде на обе зграде које се прво граде, као и први спрат станова.

– Циљ нам је да до краја априла, када је и рок, имамо усељене станове са осталим пројектима који се раде, а то су још две стамбене зграде. Шипови за тржни центар су постављени, а радове изнад земље почињемо у наредне две, три недеље. У октобру крећемо са радовима на изградњи куле „Београд”, а у септембру се завршавају шипови – нагласио је Синиша Мали.

Ово је највеће градилиште у Европи, навео је градоначелник и додао да је ту запослена домаћа грађевинска индустрија и радници, те да се на овај начин мења земља, као и Београд.

Догађају су присуствовали и главни градски урбаниста Милутин Фолић, председница општине Савски венац Ирена Вујовић и заменик директора „Београда на води“ Александар Трифуновић.