понедељак, 21. август 2017.

Градоначелник обишао ГСП и разговарао са радницима и синдикатима

Градоначелник Београда Синиша Мали и помоћник градоначелника Борко Милосављевић обишли су данас Градско саобраћајно предузеће „Београд” и разговарали са радницима, синдикатима и руководством тог предузећа. 

Градоначелник је истакао да овим обиласком испуњава обећање да ће у наредних месец дана обићи сва јавна комунална предузећа у српској престоници, с циљем унапређења положаја запослених и рада предузећа. Он је додао да је данашњи обилазак највећег јавног предузећа у систему града потврда да социјални дијалог, који је успостављен још пре три године, даје резултате. 

– Мислим да никада бољи односи са синдикатима нису били, сада све одлуке доносимо заједно. Ово је двосмерна улица и отворена комуникација са синдикатима јер имамо заједнички циљ –  бољи ГСП и бољи град Београд. Полако али сигурно, како се ситуација у граду Београду побољшава, тако се положај запослених у јавним предузећима мења набоље – указао је градоначелник у погону ГСП-а на Дорћолу. 

Он је прецизирао да је тема данашњих разговора било унапређење положаја радника и њихових накнада, као и унапређење возног парка и реконструкција погона. Мали је захвалио радницима, синдикатима и руководству тог предузећа што су прихватили да социјално-економски дијалог буде једини начин решавања проблема, не само у ГСП-у већ и у свих 17 градских јавних предузећа, чији је обилазак најавио за наредне дане. 

Председник Самосталног синдиката ГСП-а Зоран Антић захвалио је градском руководству на посети том предузећу и истакао да је ово наставак социјалног дијалога који се успешно води последње три године. Он је истакао да се данас разговарало о битним темама, како би се унапредио статус запослених, али и самог предузећа. 

Антић је подсетио да је то предузеће пре само неколико година било на привредном дну, али да се сада полако опоравља и да ће корисници њихових услуга, због којих и постоје, бити све задовољнији.