уторак, 22. август 2017.

Средњошколци и афричко стваралаштво

Током летњег распуста у Музеју афричке уметности одржане су креативне радионице за средњошколце под називом „Путевима афричког стваралаштва”. Свечано отварање изложбе радова, додела сертификата и награда најуспешнијим учесницима  одржаће се у недељу, 27. августа, у 14 часова.

Уз уводно предавање и кроз практични рад, средњошколци су имали прилике да се упознају са стваралаштвом народа Сенуфо (Обала Слоноваче), Фон (Бенин) и заједницом Бета Израел (Етиопија), и то преко неких од најрепрезентативнијих примерака из богате ризнице њихове материјалне културе. Сам практичан рад на изради уметничких дела омогућио је полазницима да осликају своју „филафани” тканину, направе апликације по узору на тканине народа Фон или извајају фигуре животиња у глини. 

Средњошколци су показали велико интересовање за учешће и у овом циклусу радионица, чију је реализацију подржао Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину. Изложба у оквиру програма „Путевима афричког стваралаштва – креативне радионице и изложба радова” биће отворена до 3. септембра.