среда, 23. август 2017.

Весић: Почела реконструкција парка на Ушћу, први део готов до 20. октобра, када се отвара Музеј савремене уметности

Радови на реконструкцији парка на Ушћу су почели, зелена површина на коју су навикли Београђани биће сачувана, али ће се овај простор обогатити новим садржајима, најавио је градски менаџер Горан Весић.

Он је за ТВ Пинк истакао да ће се овде уредити пет стаза, а прва на којој су почели радови је стаза „Уметност”, која ће имати осам метара ширине и повезиваће Булевар Николе Тесле са Музејом савремене уметности. 

– Овај део парка ће први бити завршен јер се 20. октобра отвара реновирани Музеј савремене уметности. Према хотелу „Југославија” ће бити уређене још четири стазе које ће носити називе „Природа”, „Покрет”, „Србија 1” и „Србија 2” и уводиће грађане у сам парк. Овде ће се уредити и десет спортских терена, по два за мали фудбал, кошарку, одбојку и бадминтон, а биће и две отворене теретане, као и четири стазе за бoћање. Поред тога, биће направљено и пет дечјих игралишта на шта смо посебно поносни, која ће бити тематски уређени, па ће тако малишани моћи да уживају на саобраћајном полигону, али и са музичким реквизитима, првим таквим у Београду – рекао је градски менаџер.

Он је додао да ће на ових 880.185 квадратних метара у највећем парку у нашој престоници бити сачувана сва стабла и зеленило које постоји, а потпуно уређење парка ће трајати неколико година јер је реч о озбиљним радовима.

– Део парка који се налази до Музеја савремене уметности грађани ће моћи да користе већ у октобру, а онда следеће године настављамо са другом и трећом фазом и уређењем парка све до хотела „Југославија”, што је веома значајно како за грађане који живе на Новом Београду тако и за све грађане нашег града – рекао је Весић и додао да ће садржаји у овом парку бити права атракција.

Он је посебно нагласио да је обнова овог парка веома важна и због отварања Музеја савремене уметности, који дуго времена није радио све док тада премијер, а сада председник Србије Александар Вучић није увео у програм своје владе као један од приоритета отварање Музеја савремене уметности и Народног музеја. 

Градски менаџер је подестио да је недавно Скупштина града на својој седници донела одлуку да се овај део обале од Бранковог моста до хотела „Југославија” назове Обала краља Александра Карађорђевића и она полако добија садржај какав и заслужује.