среда, 23. август 2017.

Уручено прво решење о регистрацији стамбене заједнице

У Канцеларији за комуникацију народних посланика са грађанима општине Раковица данас је свечано уручено прво решење за упис у стамбену заједницу о управнику зграде, саопштено је из ове општине.

Решење је суграђанину Дејану Обрадовићу из Улице видиковачки венац 3 уручио председник општине Раковица Владан Коцић. Захваљујући сарадњи Канцеларије за комуникацију народних посланика са грађанима и Општине Раковица, у самој општинској управи извршена је реорганизација послова, како би регистрација стамбених јединица била једноставнија и ефикаснија. Тако је читав посао пребачен на Одељење за имовинске и стамбене послове, где се и налази регистар непокретности на територији општине, и где може да се провери да ли грађани имају сву неопходну документацију. 

Осим тога, Општина Раковица је израдила и обрасце који ће помоћи суграђанима при избору управника зграда. Грађани који су заинтересовани да региструју своју стамбену јединицу могу се обратити Одељењу за имовинске и правне послове ГО Раковица позивом на број телефона 011/3051-728, доласком на шалтер 10 Општине Раковица или у канцеларије 231 и 332, сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.