среда, 23. август 2017.

Синиша Мали: Београдска тврђава мења се набоље, као што се мења и Београд

Градоначелник Синиша Мали, помоћник градоначелника Борко Милосављевић и секретарка за културу Ивона Јевтић обишли су данас „Београдску тврђаву” и разговарали са запосленима о даљем унапређењу рада тог јавног градског предузећа. 

Мали је истакао да је за њега свако градско предузеће једнако важно, без обзира на то да ли је реч о ГСП-у, са 6.000 радника, или „Београдској тврђави”, са 15 запослених. 

Он је подсетио да је Калемегдан најпознатији споменик културе у Београду, који привлачи највећи број туриста, али и грађана српске престонице.  

Сведоци смо да се Београдска тврђава из дана у дан мења набоље, као што се мења и Београд. Она је симбол промена у Београду, али и чувар историје и традиције нашег града, указао је Мали. 

– Многе ствари су се набоље промениле на Београдској тврђави. Пре неколико месеци завршили смо реконструкцију платоа код споменика Победнику. Радимо и даље на постављању декоративног остветљења, док су поједини делови, као што је Римски бунар, поново доступни за посетиоце, али и неки делови тврђаве који до сада то нису били – истакао је градоначелник. 

Он је најавио да се средином септембра отвара тржни центар у Рајићевој улици, у непосредној близини Калемегдана, као и да се наредне седмице очекује почетак изградње пешачке пасареле од Бетон хале до Београдске тврђаве. 

– Како сам и обећао, наредног пролећа креће изградња гондоле од Калемегдана до парка Ушће и на тај начин повезујемо разне делове Београда и омогућавамо грађанима и гостима престонице да се лакше крећу и уживају у историји и традицији  нашег града – закључио је Мали.