уторак, 12. септембар 2017.

Синиша Мали председник Организационог одбора јубиларне „Златне рукавице”

Градоначелник Београда Синиша Мали примио је данас у Старом двору делегацију Боксерског савеза Србије, са некадашњим шампионом Европе у WBO верзији Ненадом Боровчанином на челу. Тема састанка била је организација јубиларне, 60. „Златне рукавице”, као и улога града у даљем развијању „племените вештине”. 

Мали је истакао да улога и помоћ града у организацији спектакуларне „Kalemegdan boxing night”, одржане пре два дана на теренима КК „Партизан”, за њега представља велико задовољство. 

– Ускоро нас очекује и 60. „Златна рукавица”, за коју сам прихватио функцију председника Организационог одбора. Важно је да спортови који су прилично дуго били запостављени пронађу пут до медија и гледалаца – рекао је Мали. 

Он је истакао да се заједно са Владом Републике Србије, као и на иницијативу председника Александра Вучића, ради на пројекту изградње Националног тренинг-центра за борилачке спортове, попут каратеа, џудоа, теквондоа, рвања и бокса.

– План је да се тај центар налази у Кошутњаку, одмах поред Завода за медицину спорта, како би сви ти спортови добили шансу да на једном месту имају праве услове за тренинг и рад. Желимо да промовишемо спорт, племенитост и фер-плеј и утичемо на смањење насиља, дроге и осталих негативних појава. Желимо да подржимо ове младе људе да им помогнемо да направе што боље каријере и тако им дамо шансу да покажу свим грађанима Београда и Србије шта знају и умеју, али и како могу да буду узор млађим нараштајима – нагласио је Мали. 

Ненад Боровчанин је рекао да се бокс након сигурно две до три деценије вратио у Београд. 

– Подршка градоначелника Синише Малог представља „ветар у леђа” који нам је помогао да организујемо „Kаlemegdan boxing night” у фантастичном амбијенту и пред препуним трибинама. Пред нама је јубиларна, 60. „Златна рукавица”, која ће бити одржана крајем новембра и када ће Београд бити домаћин великим именима светског бокса – нагласио је Боровчанин. 

Млади боксер Марко Николић такође је захвалио граду на помоћи, рекавши да без тога „Kalemegdan boxing night” сигурно не би доживела толики успех. 

– Тај спектакл је гледало две до три хиљаде људи, а  сав приход од улазница дониран је за децу оболелу од рака, што нам је јако драго – открио је Николић.