среда, 13. септембар 2017.

Синиша Мали: „Паркинг сервис” је 2013. имао губитак, а данас је профитабилно предузеће

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас ЈКП „Паркинг сервис” и том приликом разговарао са радницима и представницима синдиката тог предузећа. Догађају су присуствовали помоћник градоначелника Борко Милосављевић и директор овог предузећа Андрија Чупковић.

Мали је подсетио да је ово осмо предузеће из комуналног система града које је посетио у протеклих неколико недеља, те да се веома добро сећа 2013. када је предузеће имало губитак око сто милиона динара, а град бројна необележена паркинг места.

– Данас је „Паркинг сервис” много другачији, а сва паркиралишта у граду су обновљена. Предузеће послује профитабилно, на чему захваљујем руководству и нарочито запосленима – рекао је Мали.

Он је прецизирао да је разговор са запосленима драгоцен ради договора око свих појединости у раду, нарочито око појединачног колективног уговора, чије потписивање предстоји.

– Код запослених је видљив оптимизам, а желим и да њихова права од наредне године буду већа и да поделимо успех до којег смо заједно дошли – истакао је Мали.

Градоначелник је објаснио да ће и надаље највећи део профита који остваре комунална предузећа ићи у буџет града јер се захваљујући том новцу ради нов асфалт, канализација, водовод, вртићи, то јест повећава се квалитет живота и рада у Београду.

Синиша Мали је још једном истакао значај друштвене одговорности свих комуналних предузећа, па тако и „Паркинг сервиса”, који настоји да повећа безбедност ђака.

– Заједно креирамо лепши и бољи Београд и развијамо свест о Београду као нашем заједничком дому – поручио је Синиша Мали.