среда, 13. септембар 2017.

Мали: После четири деценије, грађани Раковице добијају модеран дом здравља

Грађани Раковице, после више од четири деценије, добиће модеран и функционалан дом здравља, најавио је данас градоначелник Београда Синиша Мали. Како је прецизирао, свечано отварање планирано је за 11. октобар.      

– За више од четрдесет хиљада житеља Петловог брда, Лабудовог брда, Видиковца, Кијева и Кнежевца у новом објекту биће обезбеђена квалитетна примарна здравствена заштита. Дом здравља је опремљен модерним медицинским апаратима, на шта је утрошено око 30 милиона динара, тако да ће грађани на једном месту, у објекту од око пет и по хиљаде квадрата, моћи да добију здравствену услугу достојну живота у 21. веку – истакао је Мали.

За овај објекат Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове издао је употребну дозволу и преостало је да се унесе опрема. 

Градоначелник је најавио и да следеће године почиње градња амбуланте у Угриновцима, новог крила дома здравља у Обреновцу и дома здравља у Борчи. Он је подсетио и да је у претходном периоду отворена модерна амбуланта за житеље насеља Степа Степановић, као и здравствене станице у Малом Мокром Лугу и Јајинцима. Такође, град је издвојио и 60 милиона динара за породилиште у Лазаревцу, које би требало да буде завршено на пролеће следеће године.