среда, 13. септембар 2017.

Синиша Мали: Први Београдски полумаратон биће одржан 3. децембра

Први Београдски полумаратон биће одржан 3. децембра 2017. године, а Град Београд ће подржати ову манифестацију, најавио је данас у Старом двору градоначелник Синиша Мали.

Наша је обавеза да подржимо овакву манифестацију која доприноси и промоцији нашег града и здравог живота, истакао је Мали, који је оставио могућност свог учествовања у трци, будући да је већ имао прилику да истрчи полумаратон на Београдском маратону.

Он је најавио да ће сви велики инфраструктурни радови који су у току у српској престоници бити завршени до 3. децембра и да ће све градске саобраћајнице бити проходне за одржавање ове манифестације.  

– Након 30 година Београдског маратона, у нашој престоници ће бити организован један нови  спортски спектакл. Београд се на овај начин приближава другим великим градовима у свету, од Будимпеште до Прага, Њујорка и Чикага, који у свом календару већ имају трке полумаратона – истакао је Мали и захвалио организатору трке, предузећу „Београдски маратон” на истрајности.

Он је изразио задовољство што ће у главном граду Србије бити организован још један тркачки спектакл и позвао Београђане да се у што већем броју придруже овој манифестацији и на тај начин пошаљу слику спорта и здравља у свет.

Директор „Београдског маратона” Дејан Николић захвалио је Граду Београду и градоначелнику на подршци у последње четири године. Он је подсетио да је последњи, јубиларни маратон, када је постигнут рекорд по броју учесника, био посебно успешан. Такође је додао да је у историји Београдског маратона кроз циљ прошло милион и 45 хиљада тркача, а да је промотивна вредност у виду слике која је са маратона отишла у свет достигла 63 милиона евра, те да је за тих 30 година од спонзора обезбеђено седам милиона евра  за хуманитарне сврхе.

Он је прецизирао да ће први Београдски полумаратон у себи садржати две трке –„Београдских 21” и Београдских 10”, које ће великом броју наших суграђана омогућити да истрче 21 километар или, ако су мање припремљени, 10 километара. Када је реч о старту и циљу, Николић је истакао да се спрема изненађење које ће, у складу са светском традицијом, промовисати атракције српске престонице.