среда, 13. септембар 2017.

Подршка грађанима у примени новог закона о становању и одржавању зграда

Са циљем да изађе у сусрет потребама својих суграђана, Градска општина Савски венац је на иницијативу руководства општине покренула низ активности како би помогла и олакшала грађанима да у својим зградама успешно спроведу поступак предвиђен новим законом о становању и одржавању зграда.

У просторијама управне зграде општине у претходном периоду одржано је девет трибина на тему примене новог закона, на којима су грађани могли да добију на непосредан начин од запослених у Одељењу за имовинско-правне и стамбене послове, потребне информације о поступку регистрације стамбених заједница и избору управника.

Присутнима су на трибинама подељени званични формулари пријаве за регистрацију, модели записника и одлуке које је објавило надлежно министарство. Такође, презентован им је поступак регистрације  и дата појашњења на сва питања и недоумице у вези са новим законом.

На иницијативу председнице општине Ирене Вујовић, запослени у Одељењу за имовинско-правне и стамбене послове израдили су и Приручник за регистрацију стамбених заједница ГО Савски венац за све стамбене заједнице на територији општине. У овом приручнику грађанима је на једноставан начин приближен поступак избора управника и регистрације њихових стамбених заједница.

На званичном сајту ГО Савски венац доступни су неопходни обрасци и потребна упутства за регистрацију, а захваљујући доброј сарадњи између грађана и општине на Савском венцу је до сада регистровано укупно 43 стамбенe заједницe.