четвртак, 14. септембар 2017.

„Пут духовности” у Раковици од сутра

У порти Храма Светог владике Николаја у Реснику сутра у 18 часова биће отворена, друга по реду, манифестација Духовне свечаности „Пут у духовност”. Покровитељ је Градска општина Раковица, а организатор Центар за културу и образовање Раковица у сарадњи са Манастиром Раковица.  

У музичком делу програма наступиће др Кристина Парезановић и Хор „Лира”, као и вокални солиста Алекса Недељковић, члан Певачког студија Музичке продукције РТС-а, који ће извести песму са Косова и Метохије „Срце ми болује” и песму „Дарови Светог Јована Владимира”, испевану по речима Светог владике Николаја. Глумице Ивана и Јелена Жигон извешће драмски приказ поеме проф. др Павла Ковачевића „Косовка девојка”. Посетиоци ће моћи да виде и наступ дечјих ансамбала четири културно-уметничка друштва – „Младост Авала”, „Бранко Марковић”, „Димитрије Котуровић” и „Лазар Хребељановић”, који ће извести игре и обичаје код Срба.

Манифестација „Пут духовности” ове године ће трајати од 15. до 21. септембра, имаће велики број програмских садржаја и окупиће велики број учесника, представника свештенства и учитеље веронауке у Раковици, ансамбле кулурно-уметничких друштава Раковице, академске сликаре и бројне уметнике и културне ствараоце.