четвртак, 14. септембар 2017.

На Београдској тврђави сутра концерт МШ „Станковић”

Програм манифестације „Дани Европске баштине” на Београдској тврђави биће отворен концертом Музичке школе „Станковић” и промоцијом Mонографије о Београдској тврђави сутра у 12 часова у Музичком павиљону на Калемегдану. 

Програм ће бити отворен химном Србије „Боже правде” и „Одом радости”, химном Европске уније, које ће отпевати хор МШ „Станковић”, а у оквиру једночасовног музичког програма наступиће и џез оркестар МШ „Станковић”. 

Биће представљена и Монографија о Београдској тврђави, осмишљена за широк круг посетилаца и туриста, по угледу на слична светска издања у области туризма. Монографија садржи историјске чињенице, податке о објектима на Београдској тврђави, као и занимљивости које су обележиле овај простор. Монографија је урађена на 112 страна, уз обиље фотографија које ће дочарати јединственост Београдске тврђаве и парка Калемегдан. 

У промотивном периоду, током предстојећег викенда (од 15. до 17. септембра) посетиоци ће уз купљену монографију добити и обједињену улазницу са којом се може посетити пет објеката на Београдској тврђави.