четвртак, 14. септембар 2017.

Мали: Нових 300 радних места у Стоп-шопу у Лазаревцу

Градоначелник Београда Синиша Мали присуствовао је данас отварању Стоп-шоп ритејл парка у Лазаревцу и том приликом навео да је ова инвестиција вредна више од десет милиона евра и да је отворено 300 нових радних места. Овај ритејл симболично су, пресецањем врпце, отворили председник општине Лазаревац Бојан Синђелић и операциони менаџер „Immo finanz”-a за Србију Јошко Питеша.

Градоначелник је подсетио да је у мају постављен камен темељац за овај објекат, те да је сада, након његовог отварања, то потврда и пример да се обећања испуњавају. 

– На овај начин показујемо да можемо брже, боље и ефикасније да градимо лепши Лазаревац и Београд. Ребалансом буџета Град Београд је обезбедио средства за завршетак породилишта у Лазаревцу, које ће бити отворено почетком следеће године. То ће бити прво ново породилиште после 40 година у Београду. Радимо и на решавању проблема водоснабдевања, а ребалансом буџета издвојили смо још 20 милиона динара за асфалтирање некатегорисаних путева у Лазаревцу – истакао је градоначелник и додао да ће у наредних месец, месец и по дана бити отворена нова турска фабрика. 

У њој ће до краја године бити запослено 600 људи, претежно жена, а наредне године још толико, истакао је Мали. 

Према његовим речима, Лазаревац се шири, гради и расте исто као и остали делови града. 

– Боримо се да се гради у свим деловима Београда, како би сви грађани, без обзира на то у ком делу града живе, имали подједнаке услове за живот – нагласио је градоначелник.

Синиша Мали је подсетио да у Београду тренутно има више од 1.100 градилишта, да је ове године издато грађевинских дозвола за више од 700 хиљада квадратних метара, а да ће до краја године бити издато за још сто хиљада квадратних метара. Како је додао, циљ је да наредне године буде издато грађевинских дозвола за милион квадратних метара.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић рекао je да је ово велики дан за општину и додао да је то прва страна инвестиција у Лазаревцу. 

– Ово је година инвестиција у Лазаревцу. Ускоро ће бити отворена фабрика текстила у нашој општини – нагласио је Синђелић.

Инвеститор пројекта је аустријска фирма Immofinanz. Операциони менаџер те компаније за Србију Јошко Питеша рекао je да је поносан на чињеницу што су капацитети у овом објекту попуњени и то са 23 домаћа и страна бренда.

– Радујемо се што ће Лазаревац бити главно место лаке куповине и добре забаве. Са 10.100 квадратних метара малопродајног простора и 220 паркинг места, Стоп-шоп ритејл парк у Лазаревцу пружиће јединствено искуство у куповини грађанима Лазаревца и осталих општина – нагласио је Питеша.

После Чачка, Ниша и Ваљева, Лазаревац је четврта стоп-шоп локација у Србији.