четвртак, 14. септембар 2017.

„Бајке детињства” на великом платну за децу из Звечанске и београдске основце

Град Београд, уз подршку Секретаријата за социјалну заштиту, омогућио је данас деци из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине да заједно са ђацима из млађих разреда ОШ „Синиша Николајевић” погледају пројекције анимираних дечјих филмова у позоришту „Дадов”. Децу су поздравиле заменица председника Скупштине Београда Андреа Радуловић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, као и председник општине Врачар Милан Недељковић и гости из Русије.

Како је прецизирала Наташа Станисављевић, пројекције су део манифестације Недеља руског филма „Бајке детињства”, која се одржава пети пут у Србији, а први пут у Београду. 

– На овај начин деца могу да се друже, забаве и доживе руске бајке, али и да упознају руску културу – истакла је Наташа Станисављевић.

Она је нагласила да је Секретаријат за социјалну заштиту још једном показао да води бригу и о најмлађим категоријама друштва.

– Настојимо да им свакодневно пружамо помоћ и подршку која им је потребна, чинећи њихово детињство што безбрижнијим и срећнијим – рекла је Наташа Станисављевић.
Градска секретарка је захвалила руским пријатељима који су омогућили нашој деци да осете бар део велике руске кинематографије за најмлађе. 

Председник општине Милан Недељковић изразио је велико задовољство што на територији Врачара може да се осети дух Русије и наду да ће овај традиционални фестивал у наредном периоду имати још богатији садржај. Он је најавио даљу сарадњу, која би могла да буде реализована и у Београдском драмском позоришту, са акцентом на руско сценско и позоришно стваралаштво.

Током Недеље руског филма, на десет локација, бесплатно се организује више од сто пројекција, а манифестација траје до сутра.