четвртак, 14. септембар 2017.

Дечја пијаца у суботу на Омладинском тргу у Земуну

У оквиру манифестације „Дани европске баштине”, која се ове године одржава под слоганом „Наслеђе и природа: Лепеза могућности”, ЈКП „Градске пијаце” и ГО Земун организују Дечју пијацу на Омладинском тргу пијаце „Земун” у суботу, 16. септембра, у 11 часова. Улаз је слободан.

Учесници на Дечјој пијаци биће деца предшколских установа и ученици основних школа које се налазе на територији општине Земун. Посетиоци манифестације имаће прилике да уживају у различитим радионицама, изложбама, да се упознају са разноврсним секцијама школа, а најмлађи учесници ће представити своје вештине на креативним радионицама на тему „воће и поврће”, као и сценским наступима.

У богатом музичко-сценском наступу суграђане очекују позоришне представе, плесне кореографије, рецитали, наступи школских хорова, ревија шешира, маскенбал, као и наступи културно-уметничких друштава.

Учесници манифестације су Музеј града Београда, Музичка школа „Коста Манојловић”, Пријатељи деце Земуна, вртићи „Бубамара”, „Чаролија”, „Врапче”, „Милица”, „Земунски бисер”, „Пчелица Маја”, „Рода”, „Пачија школа”, основне школе „Лазар Саватић”, „Радивој Поповић”, „Вељко Рамадановић”, „Бранко Радичевић”, „Гаврило Принцип”, удружења „Мали кувари” и „Ама баш за децу”, Јавни акваријум и тропикаријум Београда, као и културно-уметничка друштва „Јана”, „Бранко Радичевић”, „Лена” и „Батајница”.