четвртак, 14. септембар 2017.

Синиша Мали: „Рајићева” је пример визије развоја Београда

Градоначелник Београда Синиша Мали и премијерка Србије Ана Брнабић свечано су данас са израелским инвеститором отворили тржни центар „Рајићева” у истоименој београдској улици. 

Догађају је присуствовао председник Скупштине града Никола Никодијевић, амбасадорка Израела у Србији Алона Фишер Кам и бројне друге званице. 

Градоначелник је истакао да је данас велики дан за Београд.

– Када сам пре три и по години говорио о визији развоја нашег града, управо сам мислио на овакве инвестиције, у коју је уложено више 80 милиона евра и која ће отворити 400 новох радних места. Такође овај део града у потпуности мења свој изглед, јер ће инвеститор додатно уредити све околне фасаде – указао Мали. 

Он је додао да град Београд има велики потенцијал за улагања. 

–Три године смо се борили да овакве запуштене локације добију своју намену, јер подсетићу да је овај простор више од 10 година био празан и запуштен. Тренутно има више од 1.100 активних градилишта у српској престоници, што говори да и даље радимо и боримо се за сваку инвестицију, за свако ново радно место, за уређени парк, нови километар водовода, канализације и асфалтираног пута – истакао је градоначелник и захвалио премијерки Брнабић и председнику Вучићу на подршци.

Премијерка Брнабић је истакла да је ово пример добре сарадње са израелским инвеститором, и захвалила Граду Београду на ефикасној реализацији овог значајног пројекта. 

– Драго ми је да имамо реализоване успешне пројекте попут овог у Рајићевој, а Влада Републике Србије ће и даље бити ту за инвеститоре, амбасаде и локалне самоуправе, како би наставили заједно да отварамо нова радна места – указала је председница републичке владе. 

Директор АBD и менаџер пројекта Захи Боне изразио је задовољство јер је, како је рекао, његов пројекат коначно завршен, док је директор компаније Авитал, Меир Авитал подсетио је да су на реализацију инвестиције у Рајићевој чекали од 2002. године. 

Шопинг центар у Рајићевој улици је инвестиција израелске компаније Ashtrom Group вредна 80 милиона евра. Посетиоцима ће бити на располагању више од 15.000 квадратних метара простора за уживање и куповину у најлепшем делу града, у коме се сместило више од 80 локала и 450 подземних паркинг места.