четвртак, 14. септембар 2017.

У Раковици обележена Европска недеља спорта

Јавним часом спорта у Основној школи „Иво Андрић” у Раковици је и ове године обележена Европска недеља спорта, саопштено је данас из Општине Раковица. 

Јавни час спорта традиционално се одржава под покровитељством Општине Раковица, а учествовали су Рукометни клуб „Раковица, Одбојкашки клуб „Војлеј ленд“, Кошаркашки клуб „Церак“, Школа спорта „Спортико“, Школа фудбала „Фер плеј“, Фитнес студио „Feel Life Open“, Џудо клуб „Раковица“, као и ученици ове раковичке основне школе.

Манифестацију је отворио председник општине Владан Коцић, који је деци поручио да су на школским игралиштима каријере започињали многи врхунски спортисти. Он је рекао да у сваком детету чучи шампион и позвао их да се што више баве спортом, али да на прво место ставе школу и учење.

Малишани од првог до осмог разреда ОШ „Иво Андрић“ имали су прилику да тренирају фудбал, кошарку, одбојку, рукомет, као и да вежбају моторичке способности. Под будним оком тренера и наставника, сваки ученик се опробао у спорту који му највише одговара.

Такмичари Џудо клуба Раковица, предвођени актуелним европским шампионом и једним од најбољих џудиста на планети, Александром Кукољом, демонстрирали су ову древну борилачку вештину. Касније су прве кораке у џудоу направили и поједини ученици ове школе.

Циљ обележавања Европске недеље спорта је промовисање физичке активности и здравих стилова живота пре свега код најмлађих. Иницијативу за успостављање недеље спорта покренула је Европска комисија, наводи се у саопштењу.