субота, 16. септембар 2017.

Младеновић отворио први Сајам рекреације и фитнеса „Белфис 2017”

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић свечано је данас отворио први Сајам рекреације и фитнеса „Белфис 2017” који се, до 17. септембра, одржава у Белекспо центру. 

Он је изразио задовољство што присуствује првом сајму овог типа у главном граду Србије, као и наду да ће манифестација постати традиционална. 

– Град Београд дужи низ година успешно сарaђује са Савезом за фитнес и рекреацију Србије и труди се да побошља услове рада свих фитнес клубова у престоници. Такође, Град Београд пуно улаже у стварање боље инфраструктуре за рекреативце, отварајући теретане на отвореном, стазе за трчање и спортске терене – навео је Младеновић. 

Он је подсетио да је све већа експанзија фитнеса и рекреације и код нас и у свету због чега је већи значај, како је истакао, оваквих и сличних манифестација. 

Председник Савеза за рекреацију и фитнес Србије Небојша Стојановски додао је да су се на сајму појавили сви битни чионици од значаја за спортску рекреацију у Београду и Србији. Такође су присутни и представници више факултета за спорт и физичко васпитање са различитих универзитета, истакао је Стојановски.
 
Сајам организује Савез за рекреацију и фитнес Србије под покровитељством Министарства омладине и спорта и Града Београда који се, од 15. до 17. септембра, одржава у Белекспо центру на Новом Београду.