понедељак, 18. септембар 2017.

Синиша Мали: Град обнавља све спортске терене на Ади Циганлији

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је ЈП „Ада Циганлија” и том приликом најавио да ће Град Београд у наредне две до три године урадити комплетну реконструкцију асфалта на свим спортским теренима на овом београдском излетишту. 

Мали је истакао да је Ада Циганлија право благо грађана Београда, као и да се годишње бројке посетилаца мере у милионима. Осим грађана Београда, навео је градоначелник,  долазе и туристи, а наша жеља је да овај део града, који се налази на свега три километра од центра, сваке године буде још лепши, чистији и богатији садржајима. 

– Много тога се променило у ЈП „Ада Циганлија” у односу на пре неколико година. Ово предузеће је 2013. направило губитак од четири милиона динара, што је заиста тешко разумети када се у обзир узму сви потенцијали које има. Ипак, ситуација се променила, па је током 2015. и 2016. године ЈП „Ада Циганлија” пословало позитивно, на чему сам посебно захвалан руководству предузећа. Честитам им и захваљујем што се на Ади већ шесту годину заредом вијори плава застава, доказ да су вода,  и обала чисти и безбедни за купање – рекао је Мали. 

Он је додао да је руководство ЈП „Ада Циганлија” веома активно, да стално постоје нове иницијативе и идеје, попут недавно реконструисане теретане на отвореном.

– На све то би требало додати десетак пројеката везаних за рекреацију и спортске активности који ће у пословање овог предузећа бити имплементирани наредне године. Желимо да грађани Београда што више времена проводе на Ади Циганлији и генерално у природи. Град Београд подржава све иницијативе које промовишу здраве стилове живота – нагласио је градоначелник. 

Такође желим, истакао је Мали, да захвалим запосленима са којима сам данас разговарао, јер су њихова питања била везана, између осталог, за будућност предузећа.

– Наравно да их је интересовао сопствени статус, али највише питања поред тога било је усмерено на то шта могу да ураде да понуда ЈП „Ада Циганлија” буде боља и већа. Читав комунални систем града Београда функционише „као један” и сви се боре за већи квалитет живота суграђана. Ово би требало да је девето јавно комунално предузеће које сам обишао и наставићу даље јер желим да сваки радник комуналног система Београда има прилику да разговара са мном. Ада се мења, сваке године игралишта су квалитетнија и лепша, има доста садржаја, али све то може да буде још боље. Желимо још више активности, промоцију такозваних „малих” спортова јер желимо да свако ко се бави неким спортом на Ади, има основне услове за тренинг или рекреацију – поручио је Мали. 

Василије Цвијановић је у име синдикалне организације ЈП „Ада Циганлија” захвалио Градској управи и градоначелнику на, како је рекао, досадашњој помоћи и активном учешћу синдикалаца и управе Београда у изради новог колективног уговора. 

Догађају је присуствовао и директор ЈП „Ада Циганлија” Роберт Ђукић.