понедељак, 18. септембар 2017.

Величанствен дочек за „сребрне” кошаркаше испред Старог двора

Величанственим дочеком, Скупштина града и грађани Београда поздравили су данас испред Старог двора кошаркашку репрезентацију Србије, која је у финалу Европског првенства синоћ у Истанбулу освојила сребрно одличје. Нашу репрезентацију дочекали су председница Владе Србије Ана Брнабић и градоначелник Београда Синиша Мали, као и председник Скупштине Београда Никола Никодијевић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, заменик градоначелника Андреја Младеновић, градски менаџер Горан Весић и члан Градског већа Драгомир Петронијевић. 

Градоначелник Београда Синиша Мали навео је да је он вечерас само био домаћин, а да је балкон Старог двора „балкон свих спортиста".

– Србија је спортска нација, а Београд спортски град, што смо још једном показали. Свака им част и ово је права слика нашег главног града – рекао је Мали, наводећи да му је због тога пуно срце.

Он је нашим спортистима пожелео да још много пута своје успехе прославе на овај начин. 

Традиционално на балкону Старог двора наши кошаркаши и чланови нашег тима обратили су се публици, која им је узвратила овацијама, а сви су имали прилику и да уживају у музичком програму. 

Селектор Александар Саша Ђорђевић захвалио је свима на подршци и „ветру у леђа". 

– Ових дванаест предивних играча су легенде српског спорта, а сада и светске кошарке. У овом тренутку, ја сам најпоноснији Србин на свету – рекао је Ђорђевић и обећао свима да ће се поново видети на балкону Старог двора. 

У име играча, капитен Милан Мачван је навео да су сви осетили енергију навијача и захвалио им на томе.