среда, 20. септембар 2017.

У Руском дому концерт Надежде Кригине и Државног фолклорног ансамбла „Русија”

Поводом 870 година Москве, у Руском дому у суботу, 23. септембра, у 17 часова биће одржан концерт народне уметнице Руске Федерације Надежде Кригине и Државног академског руског народног ансамбла „Русија” Људмиле Зикине. Улаз је бесплатан.

Надежда Кригина, популарна певачица у Русији и ван њених граница, рођена је у Курској области, надалеко познатој по доброј песми и талентованим певачима. Надежда је одмалена окружена изворном песмом, коју у овом крају брижљиво чувају и негују, а за себе каже да пева од како зна за себе, и то све време са срцем и душом. Ово златно правило важи у њеној интерпретацији и данас. Огромни репертоар певачице чине песме различитих жанрова: тужбалице, љубавне, поскочице, естрадне композиције. Надежда Кригина је од 1995. године носилац признања заслужна уметница Русије. 

Државни академски руски народни ансамбл „Русија” основан је 1977. године на иницијативу легендарне руске певачице Људмиле Зикине. Током 30 година свог рада, на челу са Зикином, био је водећи ансамбл, који је са огромним успехом наступао у престижним концертним дворанама широм света. Од 2009. године, ансамбл „Русија” придодао је свом називу име „Људмила Зикина” и са великим поносом носи име најбоље певачице ХХ века, која је створила епоху непоновљивих ремек-дела вокалне уметности. Директор ансамбла је Дмитриј Дмитијенко.