среда, 20. септембар 2017.

Позив младим уметницима за излагање на „Грин фесту”

Центар за унапређење животне средине отворио је позив за излагачки програм у оквиру, осмог по реду, Међународног фестивала зелене културе „Грин фест”, који ће бити одржан од 14. до 17. новембра у Дому омладине Београда.

Позив је намењен младима до 35 година чији уметнички и комерцијални производи у себи садрже и компоненте које  подржавају заштиту животне средине у ширем смислу. У разматрање ће бити узете пријаве излагачких поставки попут дизајниране одеће, накита, декоративних предмета различитих намена, рукотворине, производи настали поновном употребом материјала, просторне инсталације, као и иновативни производи и услуге.

Сви заинтересовани се могу пријавити на позив, слањем основних информација (име и презиме аутора/назив колектива, опис изложбене поставке) заједно са три до пет фотографија, на и-мејл адресу: green.square@greenfest.rs, до четвртка, 12. октобра. Број излагачких поставки је ограничен. Текст позива може се погледати на званичној страни фестивала – www,greenfest.rs.

Међународни фестивал зелене културе „Грин фест” највећа је манифестација у региону Југоисточне Европе која се преко филмског, образовног и излагачког програма бави темама заштите животне средине и екологије. Фестивал помаже и подржава подизање свести и образовање грађана о наведеним областима, ради стварања и унапређења одговорног односа према животној средини, као и информисаности о актуелним дешавањима у локалној и глобалној заједници.

Осми међународни фестивал зелене културе „Греен фест” спроводи Центар за унапређење животне средине, финансира Министарство омладине и спорта, Министарство културе и информисања, Секретаријат за културу, уз подршку Делегације Европске уније и ЕУ инфо центра, Амбасаде Републике Француске и Француског института, као и многобројних партнера и пријатеља.