среда, 20. септембар 2017.

Обилније падавине наредних дана

Како је најавио Републички хидрометеоролошки завод, данас, 20. септембра, у послеподневним и вечерњим сатима очекују се обилне падавине са ударима ветра. Због тога из „Беоком сервиса” моле грађане да им уколико примете сливнике кишне канализације који су запушени то одмах пријаве, како би екипе ЈКП „Београдски водовод и канализација” могле одмах да реагују и спрече изливање воде по коловозима и тротоарима. 

Такође, у саопштењу се каже да суграђани не би требало да паркирају возила на сливницима и ревизионим силазима, као ни у њиховој близини, како би омогућили рад и приступ радницима „Београдске канализације”. Београђани би требало да очисте и осигурају олуке и са тераса и равних кровова уклоне необезбеђене предмете који би могли да начине штету. Грађани чије су зграде на одржавању код ЈП „Градско стамбено” писаним путем могу пријавити проблеме са крововима и олуцима, а ово предузеће ће очистити олучне вертикале уколико су запушене или их заменити уколико су дотрајале.

За све информације, грађани се могу обратити Секретаријату за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима („Беоком сервис”) на бесплатан број телефона 0800-11-00-11 из фиксне телефоније „Телекома” или на број 011/3090-007, за мобилне телефоне или друге телефонске оператере.