среда, 20. септембар 2017.

Дан без аутомобила у петак на Савском венцу

У оквиру Европске недеље мобилности Градска општина Савски венац организује акцију „Европски дан без аутомобила” у петак, 22. септембра, од 10 до 14 часова на Топчидерском венцу. Циљ ове акције је да се скрене пажња на безбедност у саобраћају, као и на потребу смањења загађења ваздуха специфичним загађујућим материјама из издувних гасова моторних возила. У оквиру различитих тематских радионица догађај ће окупити велики број деце предшколског и школског узраста. 

Отварање манифестације је у 10 часова, а потом следи представа „Пажљивко”, коју реализује Агенција за безбедност саобраћаја. По завршетку представе, малишани ће имати прилику да учествују у Еко-радионици ПОД театра, а након тога предвиђен је аниматорски програм. Манифестација се завршава акцијом „Радионице на зебри”, у оквиру које ће наши најмлађи суграђани бити у прилици да се возе кочијом, плешу, да уче о заштити природе, бициклизму, оријентирингу, као и да учествују у различитим креативним радионицама.

Учесници програмских активности су Завод за заштиту природе Србије, Бициклистички клуб „Црвена звезда”, Бициклистички савез Београда, Београдски Макетарски клуб, Соколско друштво „Београд Матица”, Пријатељи деце Београда, Оријентиринг савез Београда, Агенција за безбедност саобраћаја, ЈКП „Градске пијаце”, Црвени крст Савског венца, Дом здравља „Савски венац”, УГ „ПОД Театар“, УГ „Чепом до осмеха” и други.

Због одржавања манифестације „Дан без аутомобила” у петак од 9 до 14.30 часова за јавни саобраћај биће затворена Улица топчидерски венац, од кружног тока Топчидерска звезда до Булевара кнеза Александра Карађорђевића.