четвртак, 21. септембар 2017.

Хуманитарном акцијом у борби против канцера

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић поздравио је данас у Старом двору организаторе и учеснике манифестације Distinguished gentleman's ride, који ће у недељу, 24. септембра, са Трга републике својим моторима кренути на хуманитарну вожњу по граду и на тај начин покушати да скрену пажњу на борбу против рака простате и број самоубистава мушкараца.

– Захваљујем нашим пријатељима који су уопште дошли на идеју да у Београду организују овакав скуп и ставе нас у ту групу од сада већ 600 градова у свету у којима се организује ова промотивна вожња. Ово много значи за наш град и дугујемо вам велику захвалност што га промовишете. Ми смо увек ту да организационо подржимо овај скуп и надам се да ћемо и убудућe бити достојан партнер – рекао је Драгомир Петронијевић и додао да ће им, ако буде још сличних иницијатива, град помоћи да се организационо уради нешто што је добро за Београд и Београђане. 

Према његовим речима, добро је да се Београђанима и на овај начин скрене пажња на преглед простате, јер колико год он био непријатан, много је боље да се болест открије на време зa излечење. Зато је он позвао све наше суграђане да подрже ову акцију и да сви они који имају моторе уживају у недељу у вожњи.

Света Симић, домаћин и организатор овог скупа, рекао је да се у Београду он организује од 2015. и да сваке године има све више присталица, учесника и донатора. Овај догађај одржава се у исто време у целом свету. Прошле године у њему је учествовало 56 хиљада људи из 503 града из 90 земаља и они су тада прикупили четири милиона долара. Организатори очекују да ће у овогодишњој акцији учествовати 80.000 људи из 95 земаља и око 600 градова у целом свету.