петак, 22. септембар 2017.

Делегација Пекинга у посети Београду

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић угостио је у Старом двору делегацију Пекинга, коју су чинили Лио Јунгуанг, директор Канцеларије за организациону структуру у Управи града, као и чланови управа четири дистрикта кинеске престонице. 

Петронијевић и Јунгуанг су разговарали о многим темама, међу којима су се истакли туризам, образовање, саобраћај и инфраструктура. 
Члан Градског већа је истакао да је долазак треће кинеске делегације у Београд, у прилично кратком року, одличан показатељ изузетне сарадње две земље. 

– Упознали смо пријатеље из НР Kине са многим актуелностима везаним за Београд, али и са историјом и традицијом нашег града. Изузетно нам је драго да су кинеске делегације, али и кинески туристи, све чешћа појава у Београду. Последица тога свакако ће бити договарање конкретних послова и инвестиција – рекао је Петронијевић. 

Он је додао да су управе Београда и Пекинга размениле драгоцена искуства, која ће им много значити у наставку обављања својих послова.

– Било је речи о инфраструктурним пројектима, али и сарадњи у области образовања, попут размене студената или неке друге опције када је у питању омогућавање младим људима да језик, друга знања или вештине усаврше у иностранству. Желимо да представимо Београд што боље, како би и млади Kинези имали прилику да упознају нашу земљу и град. Сарадња Kине и Србије је изузетна, али ће будућим генерацијама остати задатак да је додатно унапреде – додао је Петронијевић. 

Јунгуанг је показао интересовање за функционисање Београда, па се тако распитивао о градском превозу, образовном систему, здравственој заштити и многим другим темама. 

– Велика је част бити гост Београда. Надамо се да ћемо за ових неколико дана успети да видимо што више знаменитости и што боље упознамо пријатељски српски народ – рекао је Јунгуанг.