субота, 23. септембар 2017.

Младеновић: Београдска ролеријада је пример породичне манифестације

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић свечано је на Тргу републике отворио јубиларну, 20. Београдску ролеријаду. Он је честитао организаторима и рекао да је ролеријада породична манифестација, због чега је изузетно битно да и у годинама које долазе одзив буде добар као до сада.

Младеновић је нагласио да је 20 година Београдске ролеријаде диван јубилеј, јер, како је рекао, у питању је манифестација која је заиста освојила срце Београђана

–  Данас овде можемо да видимо најмлађе, оне који су тек кренули у школу, али су већ на ролерима. Ипак, ту су и најстарији суграђани и то је оно што ову манифестацију чини породичном и посебном. Можемо да видимо читаве породице које су на улицама Београда, рекреирају се и користе лепо време за заједничке активности. Ролеријада је успела да опстане свих ових година, упркос чињеници да овде немамо професионалне спортисте – рекао је Младеновић.

Према речима заменика градоначелника, за све у Београду је веома важно да се број суграђана који се рекреативно баве спортом константно повећава.

–  Људи на тај начин проводе више времена напољу и у природи. Управо то је свих ових година порука ролеријаде јер је веома важно да свако од нас негује здраве стилове живота. Сигурно је да за ових 20 година ни организаторима није било лако, али смо заједничким снагама успели да, једним партнерским односом, допринесемо опстанку ове манифестације. Желим да захвалим организаторима на упорности и стрпљењу и надам се да нас очекује још пуно јубилеја – закључио је Младеновић.

Подсекретар Секретаријата за спорт и омладину Никола Рајичић истакао је да очекује да се број Београђана који возе ролере повећа у наредним годинама, јер ће град изградити још бициклистичких стаза, па ће бити још више простора за оне који се баве овим видом рекреације.

– Град Београд је преко Секретаријата за спорт и омладину од првог дана подржавао ову манифестацију, било финансијски или организационо. Веома смо поносни на чињеницу да Београдска ролеријада као спортска манифестација окупља практично све генерације, па тако данас на ролерима можемо да видимо најмлађе, али и најстарије суграђане. Ролеријада је најмасовнија спортска манифестација у Београду после маратона, а надамо се да ће у годинама које су пред нама бити још масовнија – рекао је Рајичић.

Манифестацију организује Удружење „Београдска ролеријада“, под покровитељством Скпштине града и уз подршку Министарства за омладину и спорт.