субота, 23. септембар 2017.

Нова ограда за школу у Брђанима

После иницијативе коју су покренули грађани и МЗ „Рипањ“, Општина Вождовац је ограђивање дворишта издвојеног одељења рипањске Основне школе „Вук Караџић” у Брђанима уврстила у свој програм за 2017. годину. Тако ће ускоро, уместо старе и зарђале жичане ограде, ова школа стара 92 године, добити потпуно нову ограду какву заслужује.

–  Преко 20-30 година у ову школу није улагано и Општина Вождовац je решила да одвоји средства за уређење издвојеног одељења у Брђанима. Школско двориште биће потпуно ограђено, као и школски терен, а ђаци ће бити безбеднији. Вредност радова износи пет милиона динара – рекао је председник општине Вождовац Александар Савић обилазећи радове. Он је том приликом најавио да су за следећу годину планирани радови на реконструкцији тоалета у школској згради.

Када је сазидана пре скоро 100 година, ова школа носила је име Милана Ђ. Милићевића, познатог књижевника, академика, политичара и етнографа из Рипња. Освећењу темеља септембра 1925. године присуствовали су тадашњи партијарх српски Димитрије и председник Владе Никола Пашић.