недеља, 24. септембар 2017.

Синиша Мали: Десет нових возила за здравствене установе

Служба за централизоване јавне набавке покренуће следеће недеље набавку 10 возила за потребе здравствених установа чији је оснивач Град Београд.

Планом набавки биће предвиђена набавка осам путничких возила, и то за Градски завод за хитну медицинску помоћ и за Дом здравља „Лазаревац”, као и два комби возила такође за Градски завод за хитну медицинску помоћ. Градоначелник Београда Синиша Мали каже да се овом набавком наставља унапређење квалитета здравства које је дуго било запостављено.

– У здравство дуго година нико није улагао на адекватан начин, па нас је сачекало много посла. Прошле године смо набавили седам санитетских возила за хитну помоћ, и то је била прва набавка после много година. Такође, пре тога набавили смо и 12 возила за престоничке домове здравља. Стабилизовали смо финансије и направили добар план да константно улажемо у ову област како би пацијенти знали да могу да добију брзу и ефикасну помоћ свог лекара – истакао је Синиша Мали.

Он додаје да се посебно води рачуна о томе да се подједнако улаже у центар града и у приградска насеља.

– Циљ нам је да сви суграђани, како они у центру града тако и они у приградским насељима, имају адекватну здравствену заштиту. Током прошле године, захваљујући помоћи Владе РС, у свих 16 домова здравља у граду имали смо радове мањег или већег обима – каже градоначелник и подсећа да је пре неколико месеци отворен нов дом здравља у Малом Мокром Лугу, пре тога и дом здравља у Јајинцима и амбуланта у насељу Степа Степановић, и најављује да ћe у октобру после 40 година бити отворен и дом здравља на Лабудовом брду.

Мали за следећу годину најављује и почетак изградње дома здравља у Борчи и у Угриновцима.