понедељак, 25. септембар 2017.

Градоначелник обишао новоотворени вртић „Змајчић” у Денковој башти

Градоначелник Београда Синиша Мали oбишао је новоoтворени вртић „Змајчић” у Денковој башти на Звездари, који је данас почео са радом и у коме је обезбеђено 80 нових места за малишане.

Обиласку вртића присуствовали су градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак, председник општине Звездара Милош Игњатовић и директор ПУ „Звездара” Снежана Перовић.

– Овај вртић у Денковој башти је осми који смо отворили у претходне три године и радимо на томе да сваког дана смањујемо листу чекања за београдске малишане. У овом вртићу има осамдесет нових места, у вртићу у Алтини, који је у изградњи и који ће бити завршен до априла наредне године, биће још 200 места. И тако из месеца у месец, заједно са приватним вртићима, настојимо да сваки наш малишан добије место – рекао је Мали.

Градоначелник је подсетио да је успостављена сарадња са приватним вртићима, као и да се наставља са пројектом мреже и реновирања школа.

– У следећих неколико недеља отвориће се места за још 200 деце, а када још пет школа следеће године буде адаптирано, та бројка ће достићи нових 1.200 места у предшколским установама. Слободне учионице биће адаптиране за предшколце како би се ослободило више места у вртићима, и то је један од наших приоритета како бисмо деци омогућили што срећније детињство. Реакције родитеља и деце говоре да смо на правом путу – казао је Синиша Мали.

Вртић „Змајчић” има 80 места за малишане, а за сада је уписано њих 57. Иако је у почетку био планиран за смештај вртићке групе од три до седам година, отворена је и старија јаслена група за децу од две до три године. Вртић располаже са четири васпитне собе, трпезаријом, тоалетима, пратећим кабинетима, као и уређеним двориштем, у чијем су уређењу за Дан хуманости, 6. септембра, учествовали и градски функционери.