понедељак, 25. септембар 2017.

Вождовачки центар Шумице добија нову салу за биоскоп и позориште

Општина Вождовац је из свог буџета издвојила 15 милиона динара за реконструкцију две сале и крова „Вождовачког центра Шумице“, најавио је данас председник општине Александар Савић, саопоштено је из те општине.

- Од изградње до данас нису улагана озбиљнија финансијска средства у обнову Шумица. Сада смо одлучили да комплетно реконструишемо свечану и прес салу ове установе и кров који је прокишњавао - прецизирао је он.

Према његовим речима, с обзиром на то да на Вождовцу недостаје биоскоп, планирано је да се у „Шумицама“ одржавају биоскопске пројекције и позоришне представе, као и други културни и спортски садржаји.

Директор ове установе Зоран Иваниш је рекао да сада „Вождовачки центар – Шумице“ послује позитивно и да ће већ крајем ове године Вождовчани имати нову савремено опремљену мултифункционалну салу и прес салу на својој општини.

Тада ће вождовачки малишани, бројни спортисти, као и поштоваоци културе моћи да уживају у преуређеном здању у Шумицама, које је изграђено још 1974. године, када је под називом Дом пионира и омладине Вождовац отворило врата својим суграђанима.