уторак, 26. септембар 2017.

Позориште лутака из Сиднеја гостује у Гроцкој

Луткарско позориште из Сиднеја са представом „Нелина крила” гостује у Гроцкој у петак, 29. септембра. Аустралијско луткарско позориште одиграће фестивалску представу у свечаној сали Основне школе „Илија Гарашанин”, а публику ће чинити најмлађи основци из две основне школе са општине Гроцка, као и полазници Предшколске установе „Лане”.

Представа се реализује у сарадњи Центра за културу са Међународним фестивалом позоришта за децу у Суботици, уз подршку Градске општине Гроцка и ОШ „Илија Гарашанин”. Већ четврту годину заредом Центар за културу Гроцка реализује сарадњу са овим значајним фестивалом. До сада су деца из Гроцке, захваљујући овој сарадњи, имала прилику да у свом месту погледају изведбе позоришта из Индије, Мексика и Канаде.

Представа „Нелина крила” је нежно истраживање дечјег сна о летењу. Нела воли да црта, а њени цртежи нас уводе у њену машту, где упознајемо летећа бића која живе у снегу, у пустињи, у мору и врту. Уз употребу лутака и позоришта сенки, Нела уз помоћ публике успева да нађе начин да полети. Представа је без текста и пропраћена снимљеном музиком и изванредним певањем солисткиње Сју Волас (Sue Wallace), једне од водећих луткарки у Аустралији. Представу реализују позоришни уметници Сју Волас и Стив Куп (Steve Coupe), који у Србији бораве како би наступили на Међународном фестивалу позоришта за децу у Суботици.