петак, 6. октобар 2017.

Синиша Мали: Подржаћемо индустрију вина, која има велики потенцијал

Градоначелник Београда Синиша Мали је данас у Старом двору отворио први Београдски гастроенолошки фестивал „Бегеф 2017“, који се одржава од 6. до 8. октобра. 

Мали је изразио задовољство што наша земља из године у годину производи више и бољи квалитет вина, и пожелео да ова манифестација постане традиционална.

–Наша обавеза је да у ову индустрију инвестирамо, јер имамо велики потенцијал у винима. Град Београд је и ове године издвојио значајна средства за пољопривреднике, али ћемо издвојити и новац за промоцију наших производа на сајмовима по свету – истакао је Мали. 

Он је најавио да ће у недељу, 6. октобра у Кући краља Петра на Сењаку бити организовани „Београдски путеви вина”, док ће у оквиру фестивала бити представљено око 50 домаћих винарија. 

Догађају су присуствовали помоћник градоначелника Борко Милосављевић и генерални секретар председника Србије Никола Селаковић.

Први Београдски гастроенолошки фестивал „Бегеф 2017“ биће одржан сутра у Старом двору, од 10 до 14 сати, и прекосутра у Кући краља Петра од 12.30 до 17 сати, најавили су организатори из удружења „Вински путеви Србије”. Манифестација се одржава под покровитељством Секретаријата за привреду Града Београда.