петак, 6. октобар 2017.

Савез за церебралну и дечију парализу Београда обележио 60 година рада

Савез за церебралну и дечију парализу Београда вечерас је у Установи културе „Вук Караџић” обележио 60 година рада, а тим поводом захвалницу за сарадњу је добио Секретаријат за информисање Града Београда.
 
Организатори су захвалили Секретаријату за информисање јер су несебично радили на промовисању особа са инвалидитетом, а признање је примила представница Секретаријата Биљана Богдановић. 

Плакету за допринос раду тог савеза добила је Градска управа Града Београда и градски Секретаријат за социјалну заштиту.
 
Организатори су се посебно захавлили градоначелнику Београда Синиши Малом јер је формирао Савет за унапређење положаја особа са инвалидидтетом, као и радне групе које би требало значајно да поправе положај те популације у престоници. 

Повеље су уручене и представницима општина Вождовац, Палилула, Земун, Младеновац, Обреновац и Нови Београд и друге организације.  


Свечаној академији су присуствовали представници савеза за церебралну и дечију парализу из Словеније, Хрватске, Македоније и Босне и Херцеговине.