среда, 11. октобар 2017.

Отворена Ревија стваралаштва деце и младих Београда

Заменица председника Скупштине Београда Андреа Радуловић свечано је отворила, 22. по реду, „Ревију стваралаштва деце и младих Београда” у Дому културе „Студентски град” на Новом Београду. 

– Велика ми је част што сам ове године отворила 22. „Ревију стваралаштва деце и младих Београда” и што сам на тај начин постала део ове дивне манифестације. Ревија представља јединствен национални дечји догађај и право место пријатељског окружења за децу и младе. Град Београд препознаје потребе младих и пружањем подршке подстиче њихову креативност, развој и даље напредовање – рекла је заменица председника Скупштине Београда Андреа Радуловић.

Она је додала да је у протеклих 21 годину у овом догађају учествовало више хиљада младих Београђана, као и више стотина васпитача, учитеља и професора, али и родитеља.

– Ревија стваралаштва повезује младе и старе и гради мостове међу генерацијама, без обзира на животно доба. Разноврсним активностима основних и средњих школа, као и организацијом креативних радионица из области уметности Ревија стваралаштва  представља традиоционалну манифестацију која брине о својој омладини. У протекле три и по године нашим малим Београђанима пружамо подршку и помажемо им да остваре своје снове, јер они чине нашу будућност – истакла је Радуловићева. 

„Ревију стваралаштва деце и младих Београда” организовали су Пријатељи деце општине Нови Београд, под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Градске управе Града Београда – Секретаријата за спорт и омладину, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Догађају су присуствовали и секретар Пријатеља деце Београда Александар Лазовић и председница Пријатеља деце општине Нови Београд Сузана Поњавић.