среда, 11. октобар 2017.

Мали: „Београд-пут” симбол опоравка и реформи у Београду

Градоначелник Синиша Мали обишао је данас асфалтну базу ЈКП „Београд-пут” у Раковици, где је разговарао са руководством и радницима овог градског предузећа, које је, како је истакао, симбол опоравка и реформи у граду.

Мали је подсетио да је „Београд-пут” 2014. године био у веома лошем стању и да је тада са радницима договорено смањење плата за 25 одсто како би предузеће успело да одговори обавезама које је оставила претходна градска администрација. 

– Преко милијарду динара губитка, више од 1,4 милијарде дуга према банкама, то је била тадашња слика „Београд-пута”, који је био на ивици опстанка. Данас имамо задовољне људе, Град Београд из године у годину даје све више посла „Београд-путу” и никада се није више асфалтирало – рекао је Мали.

Он је додао да је асфалтна база у Раковици једна од пет најмодернијих у Србији и ради 323 дана у години производећи асфалт само за Београд, што је импресиван резултат. 

– Преостало је још око 100 милиона динара дуга, што ће бити враћено до фебруара идуће године и већ данас можемо рећи да је ово градско предузеће симбол опоравка и реформи које смо прошли у претходне три године у Београду – рекао је Синиша Мали.

Он је захвалио радницима и руководству на конкретним разговорима који су за циљ имали стварање визије даљег развоја „Београд-пута”.

–  Стиже нам десет великих машина, десет нових кипера је већ стигло, и то је највећа инвестиција у ово предузеће од 2006. године. Грађани данас могу да виде да се сва градска предузећа опремају, купују нове машине и опрема како би нам град био бољи и лепши. Град Београд ће и у наредном периоду, поред свих инфраструктурних радова и помоћи онима којима је она најпотребнија, наставити да улаже и у асфалтирање нових улица, Зимску службу, сигнализацију и све друго што „Београд-пут” ради како би били задовољни и радници овог предузећа и сви наши суграђани – казао је градоначелник.

Обиласку погона ЈКП „Београд-пут” присуствовао је и помоћник градоначелника Борко Милосављевић и директор овог градског предузећа Иван Тејић.