четвртак, 12. октобар 2017.

„Трофеј Београда” у ваздухопловном спорту, бриџу и кендоу

Под покровитељством Града Београда – Секретаријата за спорт и омладину „Трофеј Београда” у ваздухопловном спорту одржаће се у суботу и недељу, 14. и 15. октобра, у 10 часова на Спортском аеродрому „Ченеј” у Новом Саду. Организатор је Клуб ваздухопловног спорта „Кошава” из Београда. 

Спортисти из Београда и осталих клубова из Србије, као и гости из иностранства, такмичиће се у дисциплини прецизно слетање на циљ параглајдером. То је дисциплина у којој Србија већ дужи низ година доминира на светској сцени, а спортисти из београдских клубова имају запажену улогу у репрезентацији.
„Трофеј Београда” у бриџу, 12. по реду, играће се у „Сава центру”, такође у суботу и недељу, 14. и 15. октобра. Отварање ће бити у суботу у 10.45 часова, прво коло у 11, а друго у 17 часова. У недељу такмичење почиње у 12, а додела награда је у 16 сати. Уводни турнир играће се сутра у просторијама Врачарског бриџ кутка (Петроградска 6), код Каленић пијаце.

Кендо савез Србије и Београда организују у суботу и недељу у „Шумицама”, по 12. пут,  Међународно кендо првенство у Србији на коме ће учествовати преко 250 учесника из 25 држава из разних делова Европе у индивидуалном и преко 30 екипа у тимском такмичењу.

„Трофеј Београда” је највеће кендо такмичење у овом делу Европе и спада у три највећа клупска такмичења у Европи. На турниру ће судити судије из Европе са вишедеценијским искуством.