четвртак, 12. октобар 2017.

Концерт Дејана Млађеновића у Старом двору

У Свечаној сали Скупштине града сутра од 20 часова, публика Бемуса биће у прилици да чује концертно извођење дела за соло виолину Јохана Себастијана Баха на виоли, што је веома редак подвиг и у интернационалним оквирима. Овај захтеван уметнички подухват извешће наш признати виолиста Дејан Млађеновић. Улаз на концерт је слободан.

Током последњих десет година, Млађеновић је одржао више од 150 концерата као солиста, наступајући са многим значајним камерним ансамблима, симфонијским оркестрима и познатим пијанистима у престижним концертним дворанама у Паризу, Лондону, Оксфорду и Москви. У више наврата је са познатим диригентима изводио неке од најзначајнијих концерата за виолу насталих током 20. и 21. века, као што су концерти Алфреда Шниткеа, Гије Канчелија, Кшиштофа Пендерецког али и наших композитора – Иване Стефановић, Ивана Јевтића и Властимира Трајковића.  

Поред активне каријере концертног солисте, Дејан Млађеновић је редовни професор виоле на Факултету музичке уметности у Београду, у чијој класи је дипломирало, магистрирало и своје докторске уметничке пројекте одбранило више од четрдесет студената.