четвртак, 12. октобар 2017.

У протекле три године реконструисана сва гробља

Градоначелник Београда Синиша Мали посетио је данас ЈКП „Погребне услуге” и разговарао са запосленима и синдикатима овог јавног предузећа.
Он је навео да су у протекле три године реконструисана сва гробља на територији Београда.

– Предузеће улаже у уређење и обнову гробаља и у нова гробна места, а годишње се, нажалост, отвори више од пет хиљада нових гробних места у граду Београду. Ово није више оно предузеће које је било 2013. године и у разговору са запосленима стекао сам утисак да су задовољни оним што смо до сада урадили – рекао је Мали, који је обишао реконструисане Алеју великана и Алеју заслужних грађана.

Он је нагласио да се Београд мења, самим тим и сва његова комунална предузећа, и да комунални систем Београда данас много боље функционише него пре.

– Обишао сам свако комунално предузеће на територији града, разговарао са запосленима и представницима синдиката и заједно правимо план за 2018, 2019, 2020. годину. Заједно ћемо у једном социјално-економском дијалогу радити на новом појединачном колективном уговору који нас очекује почетком следеће године – рекао је градоначелник.

Догађају су присуствовали помоћник градоначелника Борко Милосављевић и директор ЈКП „Погребне услууге” Драган Балтовски.