четвртак, 12. октобар 2017.

Дружење малишана и полиције у Раковици

У дворишту Основне школе „14. октобар” на Лабудовом брду одржана je манифестација „Полицајац мој друг”, у склопу пројекта „Полицајац у заједници”. Mалишани из ове школе и Предшколске установе „Лабудић” имали су прилику да се друже са полицајцима и ватрогасцима, а циљ дружења је приближавање рада полиције деци најмлађег узраста.

Малишане су поздравили председник градске општине Раковица Владан Коцић и директорка школе Милена Одаловић. Они су поздравили малишане и захвалили припадницима полиције који су издвојили време да се друже са најмлађима.

Малишани су имали прилику да се друже са припадницима Специјалне анти-терористичке јединице (САЈ), ПЈП Полицијска бригада Београд, Управе саобраћајне полиције и Полицијске станице Раковица.

Деца су уживала у вежбама полицијских коња чете коњаника ПЈП Полицијске бригаде Београд. Велико интересовање је владало и за полицијска возила, моторе, аутомобиле и популарну „марицу”, које су довезли припадници Управе саобраћајне полиције. Малишане су својим вештинама и опремом одушевили и припадници Ватрогасне бригаде.

Претходно дружење полиције и најмлађих организовано је крајем маја у Основној школи „Владимир Роловић” на Петловом брду, где су осим ученика те школе, дружењу присуствовали и малишани вртића „Петлић”.