понедељак, 16. октобар 2017.

Пријем за репрезентативце у паратеквондоу пред пут у Лондон

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић примили су данас у Старом двору репрезентативце Србије у паратеквондоу и пожелели им успех и медаље на предстојећем Светском првенству у Лондону.

Петронијевић је обраћајући се репрезентативцима истакао да су и Град Београд и Србија поносни на њих и да су они, без обзира на резултате на светском првенству, већ сада победници јер су успели да победе себе и изборе се за своје снове.

– У Београду још увек има баријера, али их је много мање него пре три године јер ми разговарамо са особама са инвалидитетом, слушамо њихове предлоге и сугестије и када се заједно договоримо, спроводимо их у дело. ЈКП „Градско стамбено” је у протекле три године поставило више од 200 рампи за инвалиде, а пуно радимо и на сегмемнту запошљавања јер су ту и највећи проблеми. Ми смо ту да вас чујемо и да радимо за вас и наша врата су вам увек отворена – рекао је Петронијевић.

Он је додао да у градској каси сада има више новца јер градска предузећа више нису у минусу као раније, што доводи до тога да има више средстава за оваква такмичења и за спорт уопште.

Наташа Станисављевић је нагласила да ови млади људи показују да је спорт доступан за све и да је од велике важности за инклузију у друштво особа са инвалидитетом. 

– Драго ми је да смо ми по први пут ове године могли да подржимо овај пројекат и на тај начин дамо свој мали допринос вашим успесима. Београд све више постаје град без баријера и град доступан за све његове грађане. За мене сте ви већ победници, ваша жеља и труд који сте до сада уложили вас квалификује да сте већ наши шампиони – рекла је Станисављевићева, додајући да су победивши предрасуде већ стигли до циља.

Она је истакла да овај секретаријат не би имао добре резултате ни допринео  реформисању социјалне политике града у протекле три године да није било подршке градске власти. 

– Ми сада можемо да рачунамо на више средстава из буџета града јер је градска каса стабилизована што је резултат домаћинског пословања и уштеда одговорне градске власти – рекла је Станисављевићева.

Репрезентативци су захвалили на доброј сарадњи и подршци и додали да ће дати све од себе како би се у Србију вратили са медаљама. 

Програм удружења Српски паратеквондо савез – „Спортска инклузија као кључ социјализације” подржао је Секретаријат за социјалну заштиту на јавном конкурсу за финансирање развојних програма удружења из области социјалне заштите на територији града Београда у 2017. години и у те сврхе опредељена су средства у укупном износу од 449.400 динара.