понедељак, 16. октобар 2017.

Градоначелник и министри Лончар и Стефановић отворили нови дом здравља на Лабудовом брду

Градоначелник Београда Синиша Мали, потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар здравља Златибор Лончар отворили су данас новоизграђени дом здравља на Лабудовом брду.

Синиша Мали је рекао да је тај дом здравља најмодернији у Београду, али и да је жеља ове градске власти да примарна здравствена заштита буде свима доступна.

– Данас са поносом можемо да кажемо да смо испунили обећање које смо дали. Већ три и по године радимо на томе да подигнемо квалитет живота људи који живе у нашем граду. Бавимо се примарном здравственом заштитом због превентиве и како бисмо грађанима олакшали живот. Ово је тимски рад, оно што обећамо то и испунимо и то је политика од које нећемо одустати – рекао је Синиша Мали и подсетио да је камен темељац за дом здравља на Лабудовом брду постављен у априлу прошле године.

Према његовим речима, у протекле три и по године отворене су амбуланте у Јајинцима и насељу Степа Степановић, дом здравља у Малом Мокром Лугу, наредне године ће почети изградња дома здравља у Борчи, градиће се и у Угриновцима и прошириваће се дом здравља у Обреновцу. У пртекле три и по године смо инвестирали више од милијарду динара у здравствене установе чији је оснивач Град Београд, навео је Мали и додао да је реконструисано 40 објеката примарне здравствене заштите, а 55 возила је набављено за домове здравља.

– Желимо да Раковица добије што више асфалта, канализацију и водовод, више вртића. Сви заједно градимо лепши и бољи Београд – нагласио је Мали и становницима те општине пожелео да што мање користе нови дом здравља, те да уживају у слици новог и бољег града.

Градоначелник је захвалио министрима на подршци и безбеднијем граду.

Министар Лончар је рекао да је дом здравља урађен по најсавременијим стандардима, те да је постављен антистатик под, да установа има најсавременију стерилизацију, ортопан најновије генерације и друго.

– Ми ћемо наставити да се трудимо и да испунимо све како би грађани имали сигурност, да грађани не морају да прелазе километре или да се лече у неусловним зградама, као што је био случај до сада. Трудићемо се да и будући објекти које будемо радили буду овако опремљени, али и да особље установе буде укључено у реализацију пројекта, као што је овде то био случај – нагласио је Лончар и додао да овом дому здравља гравитира више од 40.000 грађана и да ће бити примљени нови лекари, медицинске сестре и техничари.

Министар Стефановић је рекао да се на овом пројекту види јединство у раду и да се види како један тим ради, труди се и бори.

– Једнако свим грађанима, у свим деловим Београда и Србије. Овде се види јединство у раду и огроман рад Министарства здравља, градоначелника и свих људи у Београду. Огроман рад људи који се труде да до сваког дела наше земље доспе једнака брига, пажња, помоћ, нова инфраструктура, нешто ново што ће људима помоћи да се ефикасније лече, да имамо нове школе и да деца буду сигурна и безбедна – нагласио је Стефановић.

Он је честитао министру и градоначелнику на огромном раду њихових тимова и изразио задовољство што Србија и Београд иду напред.

Догађају су присуствовали и директор Агенције за инвестиције Лука Петровић, секретарка и подсекретар за здравство Вера Дражић и Александар Стефоски, директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић, директор ЈКП „Градско стамбено” Никола Ковачевић, државни секретар у МУП-у Милосав Миличковић, председник општине Раковица Владан Коцић и директорка Дома здравља „Раковица” Добрила Васић.