понедељак, 16. октобар 2017.

Младеновић: Унапређење сарадње града и Српско-руског хуманитарног центра у Нишу

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић примио је данас у Старом двору ко-директора Српско-руског хуманитарног центра у Нишу Виктора Павловича Гуљевича, као и директора Центра са српске стране Бојана Гламочлију.

Младеновић и Гуљевич су се сложили да постоји простор за наставак и унапређење сарадње града Београда и Српско-руског хуманитарног центра у Нишу. Град Београд није заборавио, навео је Младеновић,  све што је Српско-руски хуманитарни центар урадио за главни град наше земље у мајским поплавама 2014. године, али и у другим приликама када је Београд или било који други део Србије био на удару елементарних непогода.

Заменик градоначелника је истакао да је имао прилику да се увери у масовност и организованост руских волонтерских служби у систему јединица цивилне заштите и центара за ванредне ситуације. Он је Гуљевича упознао са историјом Београда, почевши од римског доба, преко турске владавине до трајног преласка града у српске руке. 

Гуљевич, који би наредне недеље требало да буде именован за директора Српско-руског хуманитарног центра у Нишу, оценио је да два пријатељска народа могу да унапреде сарадњу на многим пољима. 

Састанку су присуствовали члан градског већа Раденко Дурковић, као и начелник Градског штаба за ванредне ситуације Раде Милошевић.